Bocca Coffee en The Coffee Man

bocca-coffee-man

Gisteren, 1 oktober, was het International Coffee Day. Ter ere van deze dag organiseerde Bocca Coffee in hun zaak in  Amsterdam een screening van de bekroonde documentaire The Coffee Man. Ik was uitgenodigd, waarvoor veel dank, en heb genoten van de avond.

The Coffee man

Deze documentaire volgt Sasha Sestic tijdens zijn voorbereidingen op weg naar -en optreden tijdens- de World Barista Championships van 2015. Sestic, een fanatieke perfectionist, moet van ver komen. Zijn familie moest uit het door oorlog verscheurde Joegoslavië vluchten en kwam in Australië terecht. Daar werd hij eigenlijk handbalspeler en ging op weg naar de Olympische Spelen, maar komt door omstandigheden in de koffie terecht. Even fanatiek als hij was in zijn sport, bijt hij zich vast in de koffiewereld en dompelt zich er bijna letterlijk in onder.

Zelf ben ik niet zo’n volger van baristawedstrijden, ik geniet liever van het product. Na het zien van deze documentaire ben ik wel enorm onder de indruk van wat er allemaal bij zo’n wedstrijd komt kijken. Het is me nu meer dan duidelijk dat een goed kopje koffie zetten slechts het begin is om kampioen te kunnen worden. Het is, net als Sasha’s achtergrond, topsport.

Bocca Coffee Amsterdam

De zaak van Bocca in Amsterdam is een prachtige. Ruim, maar zonder (te)veel tafeltjes waar mensen een halve dag kunnen zitten. Aan de bar of in de lounge is prima plek en bovendien van alles te zien. Prachtige apparatuur en kundige barista’s die heerlijke koffie’s produceren. Een lust voor het oog en de mond.

bocca-amsterdam-bar

Gisteravond werd ik getrakteerd op een koude Nitro cocktail (foto) die alles behalve waterig was. Wonder boven wonder had deze een heerlijk romig mondgevoel zonder dat er melk aan te pas kwam. Later op de avond probeerde ik ook de espresso, gezet van een limited edition koffie uit Ethiopië, een ware smaakexplosie in de mond. Voor mijn persoonlijke smaak iets te zuur, maar toch een spannende ervaring.

bocca-nitro-cocktail

Al met al een geslaagde avond die mij toch weer nieuwe dingen over de wereld van de koffie heeft geleerd en me kennis heeft laten maken met nieuwe smaakervaringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s