Geproefd: koffie van Jones Brothers Coffee

Schermafbeelding 2015-12-27 om 12.52.04Alleen al vanwege de coole naam en dito logo spreekt Jones Brothers Coffee mij aan. Ik was dan ook erg blij met het aanbod van hun pr-bureau, Trianglepr, om eens wat van deze koffie te mogen proeven. Twee zakjes bonen en twee zakjes met cupjes (voor Nespresso machine) werden opgestuurd en inmiddels heb ik de bonen geproefd. De uitkomst verraste mij.

Jones Brothers Coffee bestaat omdat we niet echt blij waren met de koffie die we dronken en bedachten dat het vast beter kon. Dus verdiepten we ons in de manier waarop koffie werd gemaakt, waar de bonen vandaan kwamen en hoe ze werden geroosterd. In de afgelopen tien jaar hebben we dan ook behoorlijk wat geleerd!

Schermafbeelding 2015-12-27 om 12.42.11

Na overleg zijn er voor mij twee espressobonen geselecteerd met de veelbelovende namen Bigshot en Italian Lover. Ik heb voor het proeven expres niet op de site gekeken naar de omschrijving, maar ben gewoon begonnen met bereiden. Mijn aandacht werd meteen getrokken door de naam Bigshot, ik dacht: “ik knal er meteen stevig in”. Misschien dat ik door die naam wat misleid werd, want die knal bleef uit. In plaats daarvan trof ik een, naar mijn maatstaven, milde koffie met prettige tonen van karamel en chocolade. Zeker niet verkeert, ik moest alleen even over mijn verwachting heen stappen.

Op basis van de ervaring met de Bigshot schroefde ik mijn verwachting qua sterkte voor de Italian Lover naar beneden bij en zette er een espresso van. ‘KNAL’! Tegen die verwachting in ging nu wel een smaakbommetje af in mijn mond. Chocolade tonen en direct daarna ook fruitig zonder zuur te worden. Wat een prettige verrassing was dat.

Schermafbeelding 2015-12-27 om 12.44.13

Ik heb beide zakjes koffiebonen met plezier opgedronken, maar het mag duidelijk zijn uit het voorafgaande dat ik de Italian Lover het meest waardeer. Ik vond het zelfs jammer dat die op was, dus een bestelling ligt zeker in het verschiet. De cupjes volgen binnenkort, meer daarover in het nieuwe jaar.

Ons doel is jou de beste koffie te geven die we kunnen krijgen. Als Premium Blends of Single Origins, voor espresso of filterkoffie, van bonen geoogst door boeren die we kennen.

Jones Brothers Coffee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s