Bezocht: Filter Amsterdam

10502260_857639564271189_3865296472040218570_nZo, de was hangt te drogen, de katten hebben eten en ik ben op de bank geploft met de Wordcup schaatsen op tv. Op mijn schoot mijn MacBook omdat ik jullie nog even wil vertellen over mijn bezoek aan Filter op de Valkenburgerstraat in Amsterdam. Hint: de Cortado staat op de lijst.

Voor iemand van buiten de stad, zoals ik, zit Filter op een beetje rare plek. Aan de toegangsweg naar het Waterlooplein en centrum van Amsterdam. Een straat waar ik normaal gesproken alleen doorheen rij of op weg ben naar de parkeergarage. Nu had ik voor de lunch bij Filter afgesproken en daar heb ik geen spijt van gekregen.

Eenmaal binnen vergeet je de drukke weg voor de deur snel. In het voorste gedeelte van de zaak staan tafels van grove, zwartgeblakerde balken en retro keukenstoeltjes en een paar banken en luie stoelen tegenover een mooie toonbank met koffiemachine, kopje en onder de stolp gebak van eigen makelij. Als je even verder doorloopt blijkt er achter een wand nog een ruimte te zitten waar je een prima borrel voor een groep kunt organiseren.

Op de warme drankenlijst zag ik naast espresso, cappuccino en latte tot mijn vreugde ook de cortado, dat vond ik een goed voorteken. En dat kwam uit, want de cortado was prima voor elkaar met de juiste verhouding espresso en melk. Prima smaak ook, goed in balans. Ik heb niet gezien wat voor melk er werd gebruikt, maar het resultaat was een fijne romige toevoeging aan de espresso.

Voor wie iets wil eten is er een lijst met sandwiches en tosti’s van zoveel mogelijk biologische producten, zo vertelt de kaart. Mijn keuze viel op een tosti camembert met abrikozenjam. Lekker hoor. Als afsluiter bestelde ik een espresso om even puur te proeven. Ook die was helemaal voor elkaar. Mooie kleur en cremalaagje. Licht fruitig zuurtje en vol van smaak.10152457_684165008285313_2121246852_nFilter krijgt een dikke voldoende van mij, dus als je nog eens richting Waterlooplein gaat, stop eens bij nummer 124 en bestel een kopje koffie van je keuze.

One thought on “Bezocht: Filter Amsterdam

  1. Als Zuiderling kan ik beamen dat Filter zeker de moeite van een stop waard is. Als wij Amsterdam bezoeken, zullen we altijd ook even Filter bezoeken voor een overheerlijke kop koffie en een broodje gezond. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s