Een app die je vertelt of je teveel koffie drinkt

Twijfel je ook wel eens of je teveel koffie drinkt, of je je zo gespannen voelt juist omdat je teveel of te weinig cafeïne binnen hebt gekregen en vooral of je straks nog wel kan slapen als je nu nog een bakkie neemt? Net als met veel dingen in het leven van vandaag de dag is er een app die je helpt bij het vinden van het antwoord. Deze app heet Up Coffee en ik ga ‘m proberen. Doe je mee?

Armband, app & koffie

Via een artikel op internet ontdekte ik deze app van Jawbone. Het is niet alleen grappig bedoeld, maar ook serieus om je gezondheid te verbeteren. Of het helpt en of je er inderdaad bewuster koffie door gaat drinken is de vraag waarop ik de komende tijd een antwoord ga proberen te vinden door de app te gebruiken. Ik heb ‘m zojuist op mijn telefoon geïnstalleerd, dus kan ik mooi vanavond nog een beetje vrijblijvend oefenen. Morgen is de eerste volle dag, ik ben benieuwd hoe ik er aan het eind van de dag voorsta. Over een tijdje zal ik hier verslag doen van mijn bevindingen. Doe gerust mee en deel dan ook jouw ervaringen.

Hoe het werkt
Het begint met aanmelden waarbij je aangeeft of je man of vrouw bent, je lengte, gewicht en of je denkt dat je wel/niet erg gevoelig bent voor cafeïne. De app is te koppelen met een armband van Up die ook je slaaptijd bij kan houden en zo het effect van de cafeïne inname echt kan meten. Zo’n armband heb ik niet, dus ik ga bijhouden of ik aan het einde van de dag ‘ready to sleep’ ben of niet. De app weet natuurlijk niet uit zichzelf of je koffie zit te drinken, dus bij elk kopje moet je dat even registreren. Je kunt gemakkelijk kiezen uit een lijst met cafeïnehoudende dranken. Succes, ik ga even een espresso maken…en invoeren natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s