Douwe Egberts deelt passie voor koffie op YouTube-kanaal

Het is je misschien ook opgevallen, Douwe Egberts is al een tijdje bezig met het online plaatsen van filmpjes over koffie. Hoe je het moet zetten en welke drankjes je er mee kunt maken, maar ook hoe ze het branden en waar het vandaan komt. Dat blijkt geen toeval, zoals blijkt uit de email die ik gisteren ontving.

D.E deelt digitaal passie over koffie
Het maken van een slow koffie met een aeropress of Chemex, wat is nou eigenlijk een cortado en hoe gaat het branden en melangeren van koffiebonen in zijn werk? Dit en veel meer kennis over koffie deelt Douwe Egberts in korte video’s op haar nieuwe Youtube-kanaal. Ultieme koffieliefhebbers worden op het kanaal optimaal gevoed met verrijkende video’s over koffie. Douwe Egberts wil hiermee de rijkheid van koffie delen en mensen helpen de perfecte koffie te bereiden.

Over de boeiende wereld van koffie is veel te vertellen. Zo leggen meesterbranders bijvoorbeeld uit welke factoren allemaal van invloed zijn op de smaak van koffie. Ook is te zien waar koffie vandaan komt en wat er gebeurt voordat het in een kopje zit. Eigen D.E barista’s bereiden een perfecte caffè latte, espresso of latte macchiato in video’s. En in de categorie ‘de rijke wereld van koffie’ wordt onder andere het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen uitgelegd. Bovendien zijn er voor de nostalgieliefhebbers de klassieke commercials.

Op dit moment zijn er al meer dan 50 korte filmpjes te bewonderen op het kanaal.
De video’s zijn te vinden via www.youtube.com/DouweEgbertsNL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s