Gastblog: Kaldi Rainforest Alliance

Er is natuurlijk heel wat te vertellen over Rainforest Alliance. Geen wonder voor een organisatie die zich al sinds 1987 en inmiddels al in meer dan vijftig landen hard maakt voor de bescherming van ecosystemen en de mensen en dieren daarvan afhankelijk zijn.

Rainforest Alliance werkt samen met gecertificeerde boerderijen en plantages. Gecertificeerd in die zin, dat deze boerderijen en plantages zo duurzaam mogelijk opereren. Dit om de biodiversiteit ter plaatse te behouden, duurzame leefomstandigheden te garanderen en hun sociale verantwoordelijkheid te nemen.

Steeds breder aanbod
Het Rainforest Alliance-keurmerk was het eerst te zien op Chiquita-bananen. Inmiddels is het aanbod aan Rainforest Alliance-gecertificeerde producten steeds breder en breder geworden. Thee, bloemen, hout, chocola, ananassen, van alles en nog wat. En ook koffie natuurlijk.

Kaldi heeft een assortiment van vier soorten koffie met het Rainforest Alliance-keurmerk: Kaldi Rainforest Azteca (Espresso Extra Dark), Kaldi Rainforest Decaf (Espresso Dark), Kaldi Rainforest Mexico (Chiapas Dark) en Kaldi Rainforest Medellin (Espresso).

Gezond ecosysteem
Op alle vier de Kaldi koffiesoorten prijkt het Rainforest Alliance-keurmerk: het kikkertje. Het kikkertje is overigens erg bewust gekozen door Rainforest Alliance, want als er een diertje is dat een indicator is voor hoe het ergens met de biodiversiteit is gesteld, dan in het de kikker wel. De kikker is uiterst gevoelig voor wisselingen in het ecosysteem en dus is de aanwezigheid van kikkers een garantie voor een gezond ecosysteem. Een kikker in de natuur is dus een goed teken, het Rainforest Alliance-kikkertje op een verpakking, in dit geval de Kaldi verpakking, is dus ook een goed teken. Het teken immers voor een koffie die in alle duurzaamheid en met respect voor de natuur en de naaste omgeving is gekweekt en verhandeld.

Kaldi
Rainforest Alliance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s