No nonsense smaakbeschrijving bij Het Koffielab

Afgelopen zondag bezocht ik de Streekmarkt in Utrecht. Het was er gezellig druk en er waren allerlei lekkere, biologische streekproducten te koop. Tussen de worsten, kaas en hete sausjes naar eigen recept stond ook een kraam van Het Koffielab. Deze Utrechtse koffiebranderij kende ik van naam en twitter, maar ik was nog niet eerder in de gelegenheid om met hun koffie kennis te maken.

Wat me bij een blik op de koffiezakken in de kraam meteen positief opviel was de heldere, non nonsense smaakbeschrijving. Geen proza over de geur van een mistige ochtend in het hooggebergte van een of ander ver land, nee gewoon een opsomming van de smaaktonen die de koper mag verwachten. Mij sprak bijvoorbeeld meteen de Guatemala La Esperanza aan, niet vanwege de naam, maar omdat deze de smaak van Melkchocolade, mango, chocolademousse met melk beloofd.

IMG_0557

La Esperanza van Het Koffielab

Verder viel me op dat dezelfde koffie in twee verschillende brandingen te verkrijgen is: Espresso en filter. Voor die laatste geldt dan ook een andere smaakbeschrijving, namelijk: Honing, perzik en hazelnoot. Of die fijne beschrijving ook klopt weet ik nog niet, ik had nog andere koffie in de machine zitten. Deze week wil ik hoe dan ook gaan proeven, advies van de man in de kraam was om binnen 14 dagen te drinken voor het beste resultaat. En dan te bedenken dat de koffie nooit ouder dan 7 dagen na branding wordt verkocht. Lekker vers dus!

Tot slot deel ik hier graag nog de mooie bedrijfsfilm van Het koffielab. Geniet ervan, bij voorkeur met een vers kopje koffie erbij.

Koffiebranderij Het Koffielab – de branderij from Sebastiaan van Pommeren on Vimeo.

Het Koffielab.

One thought on “No nonsense smaakbeschrijving bij Het Koffielab

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s