Hoeveel melk moet er in een Latte Macchiato?

De Latte Macchiato is naast de Cappuccino een van de populairste koffievariaties met melk, maar hoe zit het met de verhouding tussen de koffie en de melk bij zo’n Latte? Een Latte Macchiato bestaat voor 1/3 uit espresso, 1/3 melkschuim en 1/3 hete melk.

Hoe maak je een echte Latte Macchiato?
Schenk een hoog glas voor ongeveer 1/3 vol met warme melk. Schep hierop een stevige laag melkschuim. Maak een espresso en schenk deze in een schenkbekertje dat niet ‘lekt’ bij uitschenken. Schenk de espresso heel voorzichtig met een dun straaltje op het melkschuim. Je zult zien dat deze vervolgens mooie laagjes in je melk maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s