Starbucks Discoveries: IJskoffie in je eigen supermarkt

Afgelopen woensdag dook ineens het bericht op dat Starbucks IJskoffie in Nederlandse supermarkten gaat verkopen. Ik dacht nog: “vreemd, dat deden ze hier en daar al, dus hoe zit dit?”. Voor zover ik begrijp uit de berichten gaat het nu om andere koffie’s en bovendien zou het nu om landelijk gaan, terwijl het eerder om eigen initiatieven van bepaalde supermarkten ging. Hoe dan ook, ik ben er blij mee en kan niet wachten totdat ik de eerste bekers in de koeling van mijn lokale supermarkt tegenkom.

Het bericht zoals het van de week op Marketingtribune.nl verscheen: 
Starbucks Coffee Company kondigt vandaag aan zijn kant en klare chilled coffee drinks te gaan verkopen in heel Nederland. De Starbucks Discoveries worden bereid met Fairtrade arabica Espresso Roast bonen en Fairtrade suiker en cacao. De keten zegt de ready-to-drink markt in Nederland te willen laten groeien.

De Starbucks Discoveries categorie is te vinden in het dagverse zuivelschap van supermarkten verspreid door heel Nederland. Het moet de consument de mogelijkheid geven ‘om te genieten van het onmisbare, ontspannen Starbucks-moment, zelfs als er geen Starbucks-vestiging in de buurt is’. Er zijn drie varianten: Seattle Latte, Chocolate Mocha Latte en Caramel Macchiato Latte.

Ready-to-drink markt in Nederland laten groeien
‘We zijn heel erg blij met deze kans om de Starbucks Experience uit te breiden voor onze klanten in Nederland,’ zei Jeff Hansberry, president van Channel Development van Starbucks Coffee Company. ‘Na succesvolle introducties in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Scandinavië en andere landen in Europa en de rest van de wereld, kijken we ernaar uit om nu ook de ready-to-drink markt in Nederland te laten groeien.’

Starbucks ready-to-drink producten worden geproduceerd en gedistribueerd door Arla Foods in Europa.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s