Geproefd: Esmeralda Special van CoffeeXperts

Op 12 februari schreef in hier al over de februari levering van mijn koffie-abonnement bij CoffeeXperts. Vanwege het feit dat februari een jubileummaand is voor CoffeeXperts hebben ze de abonnees, en dus ook mij, verwend met een hele speciale koffie: Esmeralda Special.

Wat toen ook al bleek is dat deze koffie gerust omschreven mag worden als ‘een complexe koffie’. Vandaar ook dat ik in mijn eerder blog nog geen eigen smaakervaring kon opnemen, nu is het tijd om je die wel te geven.

Wat mij sterk opvalt is de smaak van bessen in deze koffie, vooral in de nasmaak. Heel fruitig, maar zonder zuur te worden. Het heeft wel iets van cassis in zich. Als je de koffie drink bij iets hartigs komen de zoete en kruidige smaaktinten sterker naar voren, drink je de koffie neutraal, dan proef je het zuurtje en de fruittinten beter. Persoonlijk mis ik wat ik ‘koffiesmaak’ noem een beetje, maar verder vind ik het een lekkere warme drank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s