Geproefd: Lot #: 8 Jaime Ernesto Riera Menendez – Miralvalle van CoffeeXperts

Toen ik de smaakbeschrijving van de tweede levering van het koffie-abonnement bij CoffeeXperts las, maakte ik me op voor een ‘zure’ koffie. Zo stonden er termen als: fruit punch en sinaasappel. Bij de beschrijving van de zuurgraad stond zelfs: zeer citroenzuur. Toch had ik het helemaal mis want de Cup of Excellence koffie: Lot #: 8 Jaime Ernesto Riera Menendez – Miralvalle is een heerlijke, niet zure-, maar eerder ‘fris-‘ smakende koffie (nooit gedacht dat ik dat nog eens zou vinden van een koffie).

Ik had natuurlijk ook beter moeten lezen, want dan had ik ook de termen: zoete karamel, blackberry, donkere bessen, melk chocolade, pure chocolade, pruimen, tabak en honing in de jury-beschrijving zien staan. Verder staat er over deze koffie te lezen: zijdezacht mondgevoel, romig, cacao en sinasappel in afdronk.

Dat sinaasappel en ook die verwijzing naar citroenzuur geeft deze koffie een verrassend frisse en fruitige smaakt die ik niet eerder in koffie heb geproefd. Wat zo mooi is, is dat het fruit niet gaat overheersen, maar juist aanvullend is op de chocolade/karamel-smaak van de koffie. Je zou kunnen denken aan een chocoladereep met fruitvulling. En dat alles zonder ook echt naar koffie te smaken.

Ik was kortom erg aangenaam verrast door deze koffie en wil ‘m bij deze iedereen van harte aanbevelen. Al is het maar een keertje proeven.

De volledige beschrijving van de koffie, oorsprong, plantage en jury beschrijving vind je terug op het blog van CoffeeXperts.

One thought on “Geproefd: Lot #: 8 Jaime Ernesto Riera Menendez – Miralvalle van CoffeeXperts

  1. Zo zie je maar weer dat eigen smaak beleving anders is dan opgegeven eigenschappen. Nu weet ik toevallig dat je een Jura volautomaat gebruikt, waardoor de genoemde rinsheid minder opvallend is dan bij handmatige espresso machines. Probeer deze koffie ook eens als filter (Chemex, Hario of standaard opschenken), ga je nog weer andere smaak elementen ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s