Jura, Kaldi en Peter & Sonja

Na het espresso-proeven bij Trakteren van afgelopen zondag was het mij wel duidelijk dat de Dolce Gusto machine plaats moet maken voor een echte espresso-machine. Geen handbediende, die heb ik al en het lukt me toch niet er een espresso mee te maken die ook maar kan tippen aan wat ik bij een professionele koffiezaak krijg. Een volautomatische dus, maar daar heb ik al eens een tegenvallende ervaring mee gehad, het moet dus wel een goede zijn. Dan kom je uit bij een Jura.

Bij Kaldi Amsterdam was me er al eens het e.e.a. over verteld en ook online kwam ik steeds weer bij Jura uit. Na enig zoekwerk op de website van de Zwitserse espresso-machine fabrikant kwam ik op de ENA-serie. Bleef de vraag over welke uit de serie voor mij de beste keuze was, een ENA 3 of ENA 7? Dichtstbijzijnde verkooppunt is de Bijenkorf in Amstelveen, maar daar lopen over het algemeen niet de meest deskundige koffiemachine verkopers rond (met alle respect, dat wel). Toen herinnerde ik me dat Kaldi-winkels officiële Jura-dealers zijn. Welke vestiging…Amsterdam? Onhandig parkeren. Haarlem? Zou kunnen. Alphen aan de Rijn? Lijkt zo ver weg. Hee, er is er ook een in Heemstede. Dat wist ik niet, daar ga ik naartoe.

En zo gebeurde het dat ik vanmorgen kennis maakte met Peter en Sonja, de eigenaars van Kaldi Heemstede. Peter nam alle tijd om mij de Jura’s te laten zien en te demonstreren. Natuurlijk viel de keuze uiteindelijk op de uitgebreidere, mooiere en duurdere ENA 7, maar goed dat had ik ook eigenlijk al verwacht. Het apparaat meteen meenemen en thuis lekker zelf gaan klooien bleek bij Peter geen optie. “Wij komen het apparaat bij je thuis afleveren, installeren en nog eens demonstreren zodat we zeker weten dat je er het maximale uit haalt”, was zijn stellige mededeling.
Bewonderenswaardiger, want dat gaat Peter zijn dinsdagavond kosten en je betaalt er niks extra’s voor. Wat een service!

Als klap op de vuurpijl mocht ik ook nog eens zeven soorten koffiebonen uitzoeken die ik cadeau krijg bij de aanschaf van de machine. Je begrijpt dat Peter dinsdag van harte welkom is. Wordt vervolgt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s