Geproefd: Brazilië Daterra Sunrise

Ik heb laatst ergens gelezen dat alleen de geur van koffie je al een opkikker, nee boost kan geven. Dat is zeker het geval bij Brazilië: Daterra Sunrise koffie van De koffie en thee winkel. Ik rook ze al toen ik de verpakking opende, maar als je deze bonen maalt…dan komt er een heerlijk volle koffiegeur vrij waar ik heel blij van word.

Ik had via twitter aan Frank van Herpen, eigenaar van de koffie en thee winkel en te volgen via @Ultimatecoffee, om advies gevraagd naar een koffie die aan mijn, inmiddels bekende, wensen voldeed. Sterk bakkie met chocolade en/of noten smaaktonen. Frank kwam daarop met twee optie waarvan ik voor de Daterra Sunrise koos. Als je de beschrijving leest begrijp je meteen waarom: “Amandel en chocolade vormen de basissmaak van de duurzame koffie. Perfect in balans met een klein bloemetje, hazelnoot, vanille en een zachte citrus aciditeit”.

Door de amandel smaakt deze koffie net even anders dan eerder geproefde koffie’s die het resultaat waren van hetzelfde wensenlijstje. Prettig en goed in balans. Bij de Sumatra Mandheling blijft de moka soms wat lang en zwaar hangen in de nasmaak, maar bij deze Daterra Sunrise is dat juist ligt en niet storend.

Kortom de geur bij het malen is super en de smaak uitgebalanceerd en prettig. Daar komt nog bij dat de koffie supersnel geleverd werd, ook fijn. Ook een keer proberen? Brazilie: Daterra Sunrise kun je bestellen bij De koffie en thee winkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s