Koffie fijnproever Duane Sorenson van Stumptown

Voordat ik je een deel van een inspirerend interview met Duane voorschotel (en een link om het hele interview in het Engels te lezen), eerst even vertellen wat Stumptown is.

Stumptown Coffee Roasters is een zelfstandige koffiebrander en verkoper uit Amerika. De manier waarop Stumptown koffie brandt en klantenservice werd ‘revolutionair’ voor de koffieindustrie genoemd. Oprichter Duane Sorenson bezoekt persoonlijk de boerderijen waar de koffiebonen worden ingekocht, hij staat erom bekend dat hij hoge prijzen betaalt voor de bonen, hij heeft ooit het record voor duurste koffiebonen verbroken. In 2006 won de Stumptown Coffee de prijs voor beste koffiebrander van het Roast Magazine. In mei 2010 ging er een tijdelijke Stumptown open in Amsterdam.
(bron: Wikipedia)

En nu naar het interview dat ik je graag laat (mee)lezen:
Deze vernieuwer bracht koffie op een niveau vergelijkbaar met met gourmet voedsel en fijne wijn. Een blik achter de schermen van het bedrijf dat hielp een cultuur van koffieliefhebbers te lanceren.

Duane Sorensons’ eerste klanten waren recht voor z’n raap. Ze vonden het geweldig wat hij met koffie deed, maar gaven zijn bedrijf niet meer dan een jaar.

Dat was in november 1999, Duane had net zijn baan als koffiebrander opgezegd, een 5 kilo koffiebrander gekocht voor 8300 dollar (al zijn spaargeld) en een kleine koffiebranderij en koffiecafe opgezet genaamd Stumptown Coffee Roasters in een aftands gedeelte van Southeast Portland (Ore). Sorenson zag het als zijn plicht.

“Coffee is as complex and beautiful as the finest wines in the world, but the majority of coffee being served and brewed is rubbish,” zei hij. “It was the right thing to do, for coffee, my community, my customers and my employees.”

Lees het hele interview (Engels) op entrepreneur.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s