AD Koffietest: “De beste koffie haal je in Rotterdam”

ManMetBril1Net als met alle wedstrijden en tests is ook de AD Koffietest omstreden, want wie is/zijn het AD om te bepalen wie de beste koffie zet? Toch is zo’n test ook gewoon weer leuk. Aandacht voor koffie is altijd goed en het is extra leuk als er een eigenzinnige winnaar uit de bus komt zoals dit jaar: Man Met Bril Koffie uit Rotterdam.

Koffietest
In het AD lezen we: “De jury laat zich in lovende bewoordingen uit over de zwarte koffie, cappuccino en espresso in termen als ‘een rijke schakering aan smaken’, ‘zijdezacht melkschuim’, ‘meer dan voortreffelijk’ en ‘hoog smaakgehalte.'” Je zou er spontaan van in de auto of het ov springen om naar Rotterdam af te reizen. Wat een mooie complimenten. Gefeliciteerd Man Met Bril!

Uitspraken
In het artikel, waarin vandaag het AD de winnaar van de Koffietest bekend maakt, staan een paar leuke uitspraken die het eigenzinnige karakter van de man achter Man Met Bril Koffie tot zo’n leuke winnaar maken.

Graag zelfs, want wat is er leuker dan over koffie ouwehoeren?

Ik wist nog niet zoveel van koffie, maar ik was wel van plan om heel veel te leren. Ik hoefde niet per se de beste te zijn, maar wilde wel verrassen.

Er zijn tijden geweest dat we voor één kilo goed gebrande koffie vijf kilo konden weggooien. Verprutst, maar wel weer wat geleerd.

Net zoals bij wijn bestaan er ook bij koffie grote verschillen in kwaliteit. Een goede maaltijd sluit je niet af met een slechte koffie.

Als we hier een cursus latte art geven, moet dat kunnen met een biertje in de hand. Om na afloop nog eens gezellig met z’n allen de kroeg in te gaan. Houd het een beetje relaxed.

Lees het volledige artikel op AD.nl.

Mijn persoonlijke link met Man Met Bril Koffie heeft niet zo heel veel met hun koffie te maken vrees ik, maar vooral met hun naam en beeldmerk. Ik ben zelf een man met bril die van koffie houdt en hun logo lijkt ook nog eens precies op mij…en op de eigenaar en op nog heel veel meer mannen met bril, maar toch was dat wel de reden dat ik ze ontdekte. Inmiddels heb ik niet alleen een setje van kun kopjes in huis, ook heb ik een van hun koffies geprobeerd. Op 11 april van dit jaar schreef ik daarover: Man Met Bril koffie Blend: “De smaak heeft veel weg van een praline”.

thumb_2015-04-03 15.24.25_1024

Man Met Bril Koffie.

Respond to AD Koffietest: “De beste koffie haal je in Rotterdam”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s