Nespresso helpt Zuid-Sudanese koffie-industrie herstellen

Zuid Soedan 1Zuid-Soedan heeft een lange geschiedenis van koffie, maar de koffie-industrie werd grotendeels verwoest tijdens de burgeroorlog. Voor de wederopbouw van de koffie-industrie in Zuid-Soedan werkt Nespresso sinds 2011 nauw samen met non-profitorganisatie TechnoServe, onderdeel van de Nespresso Sustainability Advisory Board, om lokale partners te identificeren die Nespresso kunnen ondersteunen bij dit project.

George Clooney, merkambassadeur en VN-ambassadeur voor Zuid-Soedan, onderstreept het belang van de investeringen van Nespresso in dit gebied:

“Om duurzame vrede en welvaart te garanderen in Zuid-Soedan, moeten een gediversifieerde economie en kansen voor de bevolking worden gerealiseerd. De investering van Nespresso en TechnoServe in de koffiesector, zelfs nu het conflict nog gaande is, biedt honderden boeren en hun families in koffiegemeenschappen een broodnodig inkomen. Het vormt ook een investering in de kansen op vrede en economische ontwikkeling van Zuid-Soedan, zodat welvaart wordt gecreëerd en gedeeld.”

Mark Ruijgrok, Algemeen Directeur Nespresso Nederland:

“Nespresso heeft in Zuid-Soedan een hoge kwaliteit koffie ontdekt. De koffie- industrie van Zuid-Soedan werd grotendeels verwoest tijdens de burgeroorlog, maar de vondst van deze kwaliteitskoffie biedt een belangrijke mogelijkheid om de koffie- industrie te doen herleven. Dit zorgt voor de hoognodige inkomsten en brengt zekerheid voor honderden boeren en hun families in Zuid-Soedan die in koffiegemeenschappen leven. Zo willen we helpen de economische basis in het land te diversifiëren. Met dit project bewerkstelligen we een positieve impact voor de boeren, terwijl we unieke koffie verbouwen voor onze klanten, direct ingekocht via koffie-coöperaties. Nespresso is hiermee een langetermijnrelatie aangegaan met de koffieboeren in Zuid-Soedan.”

Koffie: SULUJA TI SOUTH SUDAN
Tussen 2013 en 2015 heeft Nespresso een grote hoeveelheid Robusta koffie van hoge kwaliteit geoogst. De Robusta uit Zuid-Soedan is een van de zeldzaamste koffies ter wereld en voor het eerst sinds 30 jaar dat mensen buiten Zuid-Soedan dit kunnen ervaren. Gezien de nog zeer kleine productie is de Suluja ti South Sudan Grand Cru heel beperkt beschikbaar.

Ruurd Neurink, Koffie-ambassadeur Nespresso Nederland:

“De Suluja ti South Sudan bestaat uit 100% Robusta bonen, een unicum. Normaal gesproken combineer je Robusta bonen altijd met Arabica bonen om de blend smaakvol te kunnen drinken. De kwaliteit van deze Zuid-Soedanese koffiebonen is echter zo uitzonderlijk hoog dat het als pure Robusta gedronken kan worden. Deze koffie heeft uitzonderlijke aroma’s en tonen van pruim en ontbijtgranen, unieke smaken die nog nooit in deze combinatie zijn ervaren.”

“We vinden het enorm jammer dat we de koffie niet aan de Nederlandse consument kunnen aanbieden, maar zijn er trots op dat we wel een aantal van onze relaties kennis kunnen laten maken met de Suluja ti
South Sudan. Naast het feit dat wij hiermee een zeer unieke koffie-ervaring aanbieden met enkel de hoogste kwaliteit koffie, geeft het een goed gevoel om voor zowel de koffieboeren als de inwoners van Zuid-Soedan een verschil te kunnen maken.”

Nespresso heeft in Parijs de eerste export van de robusta-varieteit uit Zuid-Sudan Geïntroduceerd. In 2013 maakte Nespresso de belofte om in dit land een succesvolle koffieproductie te starten. Suluja Ti South Sudan, de naam van de limited edition grand cru, is het resultaat van de investeringen door Nespresso in het gebied de afgelopen 4 jaar. De teelt van de 100% robusta bonen is uniek te noemen en toont de enorme potentie van Soedan als koffieland.

Meer over Nespresso in Zuid-Soedan.
Bron: Persbericht Nespresso.

Respond to Nespresso helpt Zuid-Sudanese koffie-industrie herstellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s