‘De Tropen’ is geopend in Amsterdam oost

thumb_De Tropen opening 09.09.15 © Attribution of Studio Aico is mandatory - 01_1024Begin juli schreef ik op deze blog een artikel onder de titel ‘Wordt het Oosterpark het Bryant Park van Amsterdam?‘. Een belangrijke voorwaarde voor het waarmaken van die vergelijking is het aangekondigde Grand Café ‘De Tropen’. Die stap is gezet, want sinds 10 september is de nieuwe hotspot een feit, ‘De Tropen’ is geopend. Ik zie mezelf al zitten op het terras met een kopje koffie…jij ook?

Donderdag 10 september heeft De Tropen haar deuren geopend, gevestigd in het indrukwekkende monument van het KIT (Koninklijke Instituut voor de Tropen). Met 82 zitplaatsen binnen en een terras met 98 zitplaatsen wordt De Tropen een nieuwe levendige hotspot in Amsterdam oost, direct aan het Oosterpark en gelegen aan het Tropenmuseum. Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij de historische elementen van het pand in acht zijn genomen en er een goede balans is gezocht tussen park, recreatie en het monumentale pand. In de keuken hebben chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich laten inspireren door wereldse smaken en deze vertaald naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.

De Tropen Food - Facebook © Attribution of Studio Aico is mandatory - 07

© Studio Aico

Renovatie & feestelijke opening van Oosterpark
Met de renovatie van het Oosterpark is er een nieuwe toegang gerealiseerd die het park verbindt met de binnentuin van het KIT. Hierdoor wordt De Tropen zowel toegankelijk voor bezoekers van het Tropenmuseum als bezoekers van buitenaf. Achter het kinderbadje is een nieuwe poort geplaatst waarmee bezoekers vanuit het park eenvoudig het terras van De Tropen kunnen bereiken. Op 26 september viert Amsterdam de opening van het Oosterpark. In het park zijn de gehele dag vele activiteiten te doen voor het gehele gezin. Ook De Tropen viert de opening van het Oosterpark met verschillende activiteiten in de binnentuin van het KIT, te bereiken via de toegangspoort gelegen bij het kinderbadje.

De Tropen opening 09.09.15 © Attribution of Studio Aico is mandatory - 01

© Studio Aico

Respond to ‘De Tropen’ is geopend in Amsterdam oost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s