10 feiten over koffie die je nog niet wist

shutterstock_88226770Nou ja, waarschijnlijk niet dan. Natuurlijk ben jij als bezoeker van deze website een echte koffieliefhebber en weet je heus wel het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen. Toch denk ik dat onderstaande koffiefeiten ook voor jou nog verrassingen in zich hebben. De feiten vond ik op het blog ‘voor de slimme ondernemer’ Viking en deel ik hier graag met je. Lees en vergroot je koffiekennis.

Decaf is trouwens gewoon koffie hoor!
Heb je koffie fanatieken al weleens horen zeggen dat decafé geen echte koffie is? Nou, als weerwoord kan je dan misschien even verwijzen naar Coffea charrieriana (of Charrier koffie). ’s Werelds enige natuurlijke cafeïnevrije koffieboon die gevonden kan worden in Kameroen. Ja laat ze dan allemaal hun smartphones tevoorschijn halen om te leren dat deze boon pas recentelijk (in 2008) is toegevoegd als nieuwe soort.

Koffie klysma iemand?
De Engelse Prince Charles is er fan van. En DIY Koffie klysma kits zijn gewoon op Amazon te koop! Wat denk jij van koffie via je billen?

Want alles is giftig
Alles is op een gegeven moment dodelijk. Meer dan zes liter water per dag of 13 shots alcohol per dag. In het geval van koffie zal je 118 kopjes (1 kopje = 240ml) achterover moeten drukken voordat het dodelijk is.

Iemand kwam aardig dichtbij
Er is een mythe op het internet die zegt dat een koffieliefhebber ooit 82 koppen koffie consumeerde in zeven opeenvolgende uren. Als ik jou was zou ik het hierbij laten en dit niet proberen te toppen. Want bij de 118 kopjes genoemd bij punt 9 gaat 50% van de populatie dood. Het zou dus maar zo kunnen zijn, dat jouw koffie tolerantie een stuk lager ligt dan dit gemiddelde!

De overige zeg koffiefeiten lees je op het blog van Viking.

Respond to 10 feiten over koffie die je nog niet wist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s