5 vragen aan…Mario van Eijk, eigenaar Chocolate Company Markthal Rotterdam

Chocolat-Company-MarioVoor onze serie ‘5 vragen aan…’ kom ik gasten steeds op verschillende manieren tegen. De ene keer een persoonlijke ontmoeting, de andere keer nodig ik iemand uit en weer een andere keer wordt ik door iemand benaderd. Dit keer is het de laatste. Mario van Eijk mailde mij om enthousiast te vertellen over zijn zaak in Rotterdam. Hij nodigde mij uit om te komen kijken en proeven. Dat doe ik graag, maar omdat ik niet op heel korte termijn tijd heb, heb ik hem gevraagd ons alvast over ‘zijn’ Chocolate Company te vertellen door het beantwoorden van de 5 vragen. Dat heeft hij gedaan, zoals je hieronder kunt lezen.

1. Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Mario van Eijk, wonend te Rotterdam en eigenaar van de Chocolate Company Markthal Rotterdam. Mijn hobby’s zijn koken fotografie en stedentrips maken.

2. Je runt een vestiging van Chocolate Company in Rotterdam, kun je iets meer vertellen over wat de Chocolate Company is?
The Chocolate Company: chocolade van topkwaliteit, ambachtelijk bereid in Limburg met de grootste zorg en aandacht…en dat proef je!

Hoge kwaliteit chocolade, ambachtelijk gemaakt in ons atelier in Limburg. Stoere chocolade met unieke recepturen in bombons, hotchocspoons, repen, XL repen, dips, chocoladepasta’s, seizoens chocolade en kadopaketten. Uiteraard lekker met een kop koffie of thee. Of probeer eens onze “killer brownie”: gegarandeerd succes!

Dit kan altijd! Wie is er nu niet gek op chocolade? Dit is het product waar je iemand mee kan bedanken, verrassen, succes kan wensen of lekker kan laten lachen. Maar voor we het vergeten, geniet er zelf ook lekker van! Gedurende het gehele jaar kan je hier genieten van de beste warme chocolademelk in wel bijna 50 smaken! En in de zomer? Dan geniet je van onze Coldchoc, uiteraard met slagroom.

Wij gebruiken geen uitgebreide smaak- of zoetstoffen… Allemaal ambachtelijk met echt goede produkten. Zo is fruit niet met een fruitsmaakje, maar met echt fruit of een lekkere fruitgelei in de bombons bijvoorbeeld; en noten is met echte noten dankjewel. En als we echt niet buiten een additief kunnen, dan wel de kleinst mogelijke toevoeging!

3. Hoe ben je bij de Chocolate Company terecht gekomen?
Ik ben via de website van de Chocolate Company in contact gekomen met hen. Ik was op zoek naar meer informatie en eigenlijk was er snel een afspraak tussen ons en was de klik er en hebben wij in een maand tijd alles rondgemaakt.

0422090009-Chocolate-Company-Amsterdam-full_6

4. Wat heeft de Chocolate Company met koffie te maken?
Bij de Chocolate Company kan je niet alleen terecht voor een heerlijke chocolademelk en ontzettend veel lekkere smaken chocolade maar ook voor een goede bak koffie.

We kiezen bij de Chocolate Company voor onze eigen blend die we speciaal voor de Chocolate Company laten branden door Blanche Dael uit Maastricht. Zodra we de koffie bestellen wordt deze pas gebrand en een dag later geleverd. Dit zorgt ervoor dat de koffie nog een aantal weken (ongeveer 3) moet blijven liggen voordat deze gemaald kan worden. De smaak van onze Ethiopische Sidamo is vol en geeft een boterachtig mondgevoel, met zachte fruittonen, een vleugje bloesem en een zachte Earl Grey afdronk. Een goede koffie die wij graag met een Bombon proeverij aanbieden.

Je lees het goed Bombon in verband met de heerlijke “smaakexplosie” die de bombon los kan maken en zo de koffie nog intenser kan beleven.

5. Hoe drink je zelf je koffie?
Ik drink mijn koffie graag als Espresso waardoor je pas echt de koffie kan proeven en alle smaken naar boven komen.

Bonusvraag: Hoe is het om op zo’n geweldige lokatie als de Rotterdamse Markthal te werken?
Wie in mijn omgeving had dit ooit gedacht? Iedereen wist wel dat ik de droom had om iets voor mijzelf te beginnen en, naast de lef die je ervoor nodig hebt, ook nog eens op 1 van de mooiste locaties van Rotterdam. De ambiance, de verse producten, de verscheidenheid aan mensen die voorbijkomen en de leuke gesprekken die je maakt met mensen zijn ontzettend inspirerend om elke dag weer met enorm enthousiasme aan de slag te gaan. Het is een genot om hier een onderdeel van te mogen zijn en mijn succes, en dat van de Markthal verder uit te breiden.

Markthal

Meer Chocolate Company Rotterdam.

Respond to 5 vragen aan…Mario van Eijk, eigenaar Chocolate Company Markthal Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s