Wordt jij een echte koffieconnaisseur dankzij Nespresso?

Schermafbeelding 2015-06-16 om 20.44.02Toen ik de aankondiging van Nespresso las dat zij het initiatief nemen om Nederlanders op te leiden tot echte koffieconnaisseurs, toen dacht oei, oei, wat zullen de koffiepuristen hier van denken? Daarna liet ik het meteen los en was nieuwsgierig naar het initiatief dat het populaire koffiemerk heeft bedacht. Blijkt dat ze een online test hebben gelanceerd waarin Nederlanders worden uitgedaagd om hun koffiekennis langs de meetlat te leggen. Zo kan iedereen koffie op een nieuwe manier proeven, waardoor elk kopje koffie een unieke ervaring wordt. En er is nog wat te winnen ook: Dé Nederlandse koffieconnaisseur wint een reis naar Costa Rica, koffieland bij uitstek.

Mark Ruijgrok, Algemeen directeur Nespresso Nederland: “Nederland omarmt kwaliteitskoffie met steeds meer enthousiasme. Het kennen en herkennen van smaken en de kunst van het proeven krijgen meer aandacht. De gemiddelde Nederlander kan veelal een Chardonnay van een Sauvignon Blanc onderscheiden, iets wat een paar jaar geleden echt nog niet gangbaar was. Het is tijd dat Nederlanders net als over wijn, meer over koffie leren. Nespresso draagt hier graag aan bij. Door dé Nederlandse koffie- connaisseur te zoeken, stelt Nespresso Nederlanders in de gelegenheid om hun koffiekennis te testen maar ook uit te breiden. Wij geloven namelijk dat mensen meer van hun koffie genieten als zij het verhaal erachter kennen. Wij dagen Nederlanders uit met de vraag: ben jij dé Nederlandse koffieconnaisseur?”

Kennis noodzakelijk om van koffie te genieten
Online vindt de koffieconnaisseur 40 vragen, in vier categorieën: oorsprong, terminologie, proces en smaak. Ruurd Neurink, koffie-ambassadeur van Nespresso, onderstreept het belang van kennis op koffiegebied:

“Om echt van koffie te genieten, is het belangrijk om meer te weten over de herkomst en het proces om tot een perfect kopje koffie te komen. Kennis van de verschillende aroma’s en koffietermen zie ik als onmis- baar, net zozeer als dit voor bijvoorbeeld wijn geldt. Met deze kennis op zak kun je bijvoorbeeld een goede crema herkennen, de complexiteit van het smaakprofiel beter begrijpen en verschillende terroirs van elkaar onderscheiden, waardoor het drinken van koffie een echte ontdekking wordt.”

Test online uw koffiekennis
Welk land produceert de meeste koffie- bonen? Welke omgevingsfactoren zijn van invloed op de versheid en daarmee de kwaliteit van de koffie? Door deze en de andere 38 vragen in te vullen, kunnen deelnemers hun koffiekennis testen en uitbreiden. Door de uitleg die gegeven wordt, krijgen zij direct inzicht in datgene waar Nespresso elke dag mee bezig is: het creëren van het perfecte kopje koffie. De winnaar mag samen met een reisgenoot naar het land van de koffieplantages Costa Rica. Deelnemen kan sinds 15 juni tot uiterlijk 15 juli 2015.
Schermafbeelding 2015-06-16 om 20.45.16Start de test.

Respond to Wordt jij een echte koffieconnaisseur dankzij Nespresso?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s