Beleveniskoffie van Prut Meesters

Schermafbeelding 2015-06-15 om 22.04.45Zoals jij als vaste lezer weet, ben ik altijd te porren voor nieuwe initiatieven. Zo ook toen ik een mailtje kreeg van Maurice Rummens die mij, namens Prut Meesters, aan hun nieuwe product wilde voorstellen. Nu was mijn nieuwsgierigheid al gewekt bij ‘Prut Meesters’, maar toen hij over ‘beleveniskoffie’ begon was ik helemaal om. Welkom bij een nieuwe editie van ‘5 vragen aan…’.

1. Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Maurice Rummens en ik ben 23 jaar en ik woon in Bergen. Een van mijn grootste hobbies is fitness en daarnaast ben ik net zoals de anderen van Prut Meesters een groot fan van koffie. Ik vind het leuk om echt iets van een hobby te maken. Dat heb ik zowel met fitness als met koffie gedaan. Iets vertellen waar je achterstaat en wat je passie is is zo veel leuker dan zomaar “random” dingen doen. Samen met drie anderen ben ik eigenaar van het bedrijf Prut Meesters.

2. ‘Prutmeesters’, waar komt die naam vandaan en wat voor bedrijf is het?
Over de naam hebben wij lang moeten na denken. Het moest opvallend zijn, het moest binnen het thema passen van koffie en het moest geen cliché naam zijn. Prut komt van het woord koffieprut en meesters verteld iets over de exclusieve wijze waarop er koffie gezet wordt. Mensen worden vaak aan het denken gezet door onze naam en dat is iets wat wij belangrijk vinden.

Prut Meesters is begonnen vanuit school. Wij drieën waren in februari begonnen met de minorondernemerschap van HvA. Vanuit deze minor was het de bedoeling een eigen bedrijf op te starten. Wij hebben elkaar daar ontmoet en vanuit deze kennismaking is de opstart van Prut Meesters al gauw begonnen. Wij waren allemaal super enthousiast over horeca, trends en koffie.

Het product wat wij verkopen is beleveniskoffie. Een van de grootste (horeca)trends op dit moment is slow coffee. Het is helemaal hip om op de traditionele wijze koffie te zetten. Dit komt, doordat men weer meer de tijd neemt voor dingen en meer wil dan simpel iets krijgen. Zo moeten producten vaak duurzaam zijn en is de presentatie van het product essentieel.

Een vergelijkbaar product is eigenlijk de muntthee. De klant wil meer dan simpel een zakje thee in een kopje water. Het moet mooi zijn om te zien en echt een beleving zijn om te drinken. Daarnaast is de smaak van bijvoorbeeld Senseo wel bekend en stappen veel mensen terug op de oude, lekkere (filter)koffie. Ook is het gewoon leuk om je koffie op een plezierige wijze te zetten.

“Het is natuurlijk ook super leuk om voor je lover op een hele speciale wijze een koffie te zetten of is het leuk om de visite, na je lekkere etentje thuis, te verassen met een exclusieve koffie”.

Ons product was niet even snel en simpel gemaakt. Zo hebben wij maanden gewerkt aan de juiste grote, de juiste breedte, de uitstraling, het materiaal (duurzaam bamboo) en nog veel meer zaken. Maar uiteindelijk is het gelukt om de eindversie te produceren en daar zijn wij dan ook ongelofelijk trots op.

Over de naam hebben wij lang moeten na denken. Het moest opvallend zijn, het moest binnen het thema zijn van koffie, het moest geen cliché naam zijn. Prut komt van het woord koffieprut en meesters verteld iets over de exclusieve wijze waarop er koffie gezet wordt. Mensen worden vaak aan het denken gezet door onze naam en dat is iets wat wij belangrijk vonden.

3. Jullie verkopen brewingstations, wat maakt die van jullie uniek?
Daar heb ik eigenlijk bij vraag twee al een beetje antwoord opgegeven. Vooral de belevenis die je hebt bij het koffiedrinken maakt ons uniek. Het is niet een simpele koffie en er worden meerdere zintuigen geactiveerd. Daarnaast is filterkoffie ook een koffie vol smaak. Door de aandacht die je geeft bij het zetten van de koffie maak je al een smaakverschil. Ook bevat filterkoffie meer caffeïne dan reguliere koffie.

4. Op de site van Prutmeesters leggen jullie veel nadruk op ‘beleveniskoffie’, wat bedoelen jullie daar precies mee?
Het antwoord hierop vind je terug in mijn antwoorden op vragen 2 en 3. En bekijk onze video (zie onder dit bericht), dan wordt het je meteen duidelijk.

5. Hoe drink je zelf je koffie?
Ik drink alleen koffie waar echt aandacht aan besteed is. Dat is thuis door filterkoffie te zetten. Als ik ergens anders een koffie drink, dan moet dat een plek zijn waar de koffiebonen speciaal zijn geselecteerd en waarbij het meer is dan een knop op de machine indrukken of zoiets. Verder drink ik mijn koffie uiteraard zwart, dat is pas echt genieten van de smaak!

Prut Meesters.

Respond to Beleveniskoffie van Prut Meesters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s