Man Met Bril Koffie Blend: “De smaak heeft veel weg van een praline”

thumb_2015-04-03 15.24.25_1024In de webshop van Man Met Bril Koffie trof ik de espresso blend Brazilië/Ethiopië aan en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Qua smaak ben ik namelijk groot fan van Braziliaanse koffie, maar een blend met koffie uit Ethiopië had ik nog niet eerder geprobeerd. Besteld dus en nu geproefd. Ik moest even wennen aan de milde, maar zeker niet onaangename smaak…

Mild en zoet
Als liefhebber van espresso’s met een volle body en stevige smaak, zoals bijvoorbeeld de Brazilië van Bocca, moest ik even omschakelen toen ik de blend voor het eerst in mijn kopje had. De body was duidelijk dunner (of slanker) dan ik verwacht had en de smaak subtieler. Wel kwamen de beloofde tonen van melkchocolade duidelijk door. De blend is mild en zoet met een licht ‘zuurtje’, met de nadruk op licht.

Praline
Na mijn proeverij bekeek ik nog eens de beschrijving van Man Met Bril Koffie: “De blend van Brazilië en Ethiopië heeft een vol maar slanke body met walnoot en laurier, lichte karamel en appel door de natural verwerking van de Ethiopie. De smaak heeft veel weg van een praline. De afdronk is zoet met een klein zuurtje”. Dat kan ik dus grotendeels onderschrijven, al hoewel ik de laurier niet helemaal proef. Dat kan uiteraard ook aan mij liggen.
thumb_MMBKBlend_1024
Man Met Bril Koffie, Blend Brazilië/Ethiopië

Respond to Man Met Bril Koffie Blend: “De smaak heeft veel weg van een praline”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s