Budgetkoffie, is dat wat? Deel 1: Perla

2015-03-11 18.37.06 - versie 2Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik advies kon geven over goedkope of budgetkoffie bij de supermarkt. Euh…nee was mijn antwoord. De daarop volgende suggestie om daar eens iets mee te doen op mijn blog pak ik graag op. Niet iedereen heeft immers het geld voor dure specialty koffies, of wil tussendoor wel eens even wat minder duur uit zijn. Daarom zal ik zo af en toe eens een budgetkoffie testen en mijn bevindingen met jullie delen. Uiteraard zijn ook jullie eigen ervaringen van harte welkom. Deze eerste keer heb ik ‘Krachtige espresso bonen’ van Perla geproefd.

Is het wat?
Deze bonen van Perla zijn zo’n 2 euro goedkoper dat de standaard van Douwe Egberts, een verpakking van 500gr komt op 5,19 uit. Best een groot verschil. Mijn verwachtingen voor deze koffie waren erg laag en toen ik de eerste slok nog viel het me nog niet eens tegen. “Niet vies”, was mijn eerste reactie. Misschien was dat omdat ik iets heel ergs verwachtte, maar inmiddels een aantal kopjes later kom ik tot de conclusie dat het een heel vlakke smaak is, zo vlak dat het bijna smakeloos wordt. Met heel veel moeite kun je er wat lichte melkchocolade tonen in ontdekken, maar dat is het dan ook echt wel.

Prijs/kwaliteit
De benaming ‘krachtige bonen’ is naar mijn mening dan ook erg overtrokken en doet me vrezen voor wat er dan verstaan wordt onder normaal of mild… Als dat al bestaat. Ik heb nog geen vergelijkingsmateriaal in deze prijsklasse, dus of dit goed of slecht is ten opzichte van andere budgetkoffie zal de toekomst uit moeten wijzen. Ten opzichte van de 2 euro duurdere DE-bonen is het prijsverschil er wel erg aan af te proeven, maar vergeleken met oploskoffie is het nog altijd beter.
Perla

One response to Budgetkoffie, is dat wat? Deel 1: Perla

  1. Martin

    Haha, oef dat klinkt niet zo best! Kwam overigens tot dezelfde conclusie over deze bonen. Smaakte mij een beetje naar die Senseo pads van vroeger. Heeft inderdaad weinig met (espresso) koffie te maken. De stap is mij ook veel te groot in vergelijk met de echt duurdere bonen.
    Doe ook aan ‘budget’ koffie voor tussendoor, dus nu voor het eerst een Segafredo Casa van 5,99 (500gr) geprobeerd. Dacht overigens altijd dat deze koffie duurder zou zijn.. Prima koffie wat mij betreft, alleen niet 100% Arabica volgens mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s