5 vragen aan…Shirtstories

10998037_915864558446837_7080854574513386843_nWanneer mensen met leuke koffie-gerelateerde-ideeen zich bij mij melden, kijk ik altijd of het iets is voor onze rubriek ‘5 vragen aan…’. Ik vind dit leuk omdat dan de mensen achter het idee zelf aan het woord komen en hun enthousiasme via ‘Van Alles Over Koffie’ met jou kunnen delen. Zo ook een van de mensen achter Shirtstories, alleen wil deze persoon liever anoniem blijven. Dat respecteer ik, daarom geen vraag 1…des te meer ruimte voor 2 tot en met 5.

1. Wil je jezelf kort voorstellen?
Ik blijf liever anoniem.

2. Wat is Shirtstories?
Shirtstories is een designshop met de nadruk op kleding. Via het online platform www.shirtstories.spreadshirt.be combineer ik eigen ontwerpen met allerlei producten: T-shirts, sweaters, tassen, travel mugs enz. Ik suggereer een combinatie met een bepaald product, maar klanten zijn vrij om modellen en kleuren te combineren.

Ik heb geen grafische achtergrond en werk eerder intuïtief: vaak raak ik gefascineerd door een bepaald beeld, een foto, woord of zin. Soms ben ik er onmiddellijk uit waar ik naartoe wil, een andere keer duurt het weken voor alle puzzelstukjes passen.

3. Waar komt die naam vandaan?
Beeld en woord fascineren me mateloos. Als caravaggesk blog ik sinds 2011 op caravaggesk.wordpress.som Een andere passie is foto’s nemen, met camera of smartphone. Een kennis vroeg of een combinatie niet mogelijk was en zo ontstond shirtstories: sprekende beelden en/of woorden op shirts, die een verhaal vertellen of net een nieuw verhaal op gang brengen. Een verhaal dat begon met een shirt. Rake beelden of woorden kunnen immers zoveel meer zijn; ze kunnen accentueren of net verbergen, spreken of zwijgen, schokken of troosten, intrigeren of afstoten, grappig of serieus zijn.

4. Shirts met koffieprints…hoe dat zo?
Een wereld zonder koffie lijkt me verschrikkelijk. Een dag kan onmogelijk beginnen zonder een kop koffie. Ik hou van het totaalconcept: de voorbereiding van het koffiezetten, het zachte, pruttelende geluid van de eerste drup koffie, de geur die de woonkamer inglijdt, het ingieten van je tas en de eerste slok.

En naarmate de dag en het leven vorderen of net eindigen: koffie begeleidt vaak. Een goed gesprek, herinneringen ophalen aan de koffietafel, afsluiten van een heerlijk diner, verwarmend in de kille ochtendzon, taart bij oma en opa, een kater etc.

Dus shirts met koffieprints? Waarom niet? Koffie verdient een eerbetoon en koffielovers moeten het kunnen tonen. Elk shirt illustreert – vaak met grappige ondertoon – het belang van koffie: als missing link in de evolutie, als orde in de chaos, als stuwende kracht naar de oplossing, als sacrale perfectie.

Het lijkt me geweldig om samen met een barista, koffiebrander of koffiebar een leuke campagne uit te werken. Wie weet: binnenkort een heerlijke tas krijgen uit handen van je eigen shirt. Ik ben zeker vragende partij.

5. Hoe drink je zelf je koffie?
Thuis ga ik voor filterkoffie, vaak gebrand door Caffenation uit Antwerpen. De kop buitenshuis drink ik liefst in kingkongcoffee,  een leuke koffiebar in Hasselt. Ik ga er steevast voor een flat white.

PS: Je vindt me ook op Facebook.
En Instagram: @shirtstories

Alle modellen zijn voor vrouwen, mannen en kids beschikbaar.
10389334_866253233407970_6450147403868647285_n 10408795_889799747719985_2539432579123467333_n 10994592_915865101780116_2553664201310844994_n

2 responses to 5 vragen aan…Shirtstories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s