Wordt Senseo voor jou een comeback kid?

SENSEO-OriginalsIn 2001 zorgden Philips en Douwe Egberts voor een ware revolutie in het Nederlandse koffielandschap met de introductie van Senseo. Het apparaat werd een toonbeeld van Dutch design en de pads massaal omarmt door (thuis)koffiedrinkers. Ook nu nog heeft 51% van de Nederlands een Senseo apparaat op het aanrecht staan en is het het meest verkochte koffiezetapparaat in ons land. Toch is er veel veranderd in koffieland (en bij beide bedrijven) sinds de start. Tijd voor iets nieuws of back to the roots?

Tijdens de presentatie van afgelopen week (zie deze blogpost) werd mij duidelijk dat we te maken hebben met het laatste. In de begeleidende informatie staat dan ook te lezen dat ‘Senseo blijft innoveren en haar blends, verpakkingen en apparaten vernieuwt’. Verder schrijven ze: ‘Met als resultaat een vernieuwing van recepturen, zodat het aanbod perfect aansluit op de wensen en smaakvoorkeuren van de consument. De vernieuwde lijn is helemaal van deze tijd en past uitstekend bij de koffievoorkeur van Nederland. Ook zijn alle verpakkingen in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast introduceert Philips een nieuw Senseo Original apparaat, geïnspireerd op het allereerste en meest verkochte design’.

Senseo presentatie“Dit is de grootste herlancering…”
“…sinds Senseo in 2001 een geheel nieuwe koffiecultuur introduceerde en het merk is nog altijd enorm populair. Zo gebruikt 40 procent van de Nederlanders dagelijks een Senseo-apparaat en worden er elke dag ruim 5,2 miljoen koppen koffie mee gezet”, vertelt Mathieu Meyer, marketing manager van het merk Senseo. “Douwe Egberts is als grootste koffiebedrijf in Nederland een expert op het gebied van de smaak van koffie. Koffiesmaken veranderen en wij gaan hierin mee. De herkomst en samenstelling van bonen, de wijze en de duur van branden, maar ook de maling van de bonen zijn bepalend voor de smaaksensatie die koffie bij consumenten teweegbrengt.”

Gewaardeerd met een 8,8
Mathieu Meyer: “We hebben de Senseo koffieblends aangepast aan de smaak van deze tijd. De vernieuwde Originals productlijn is door ruim 1.000 consumenten beoordeeld met een 8,8. Met deze vernieuwingen voldoen we helemaal aan de wensen van onze consumenten en laten wij hen keer op keer genieten van een heerlijk kopje pure Senseo koffie met een eigentijds smaakprofiel.” En die smaken zijn vanaf half maart in een nieuwe verpakking gestoken en heten dan: Classic, Mild, Strong, Extra Strong, Mocca en Decaf.

Philips-SENSEO-OriginalOok originele apparaat is ‘back’
Philips heeft het klassieke ontwerp van de Senseo Original – het eerste en best verkochte Senseo-koffiezetapparaat – aangepast en gemoderniseerd. Nieuwe functionaliteiten zorgen voor een verbeterde kop koffie, volledig afgestemd op de persoonlijke smaakvoorkeuren van de gebruiker. De temperatuur van de koffie in de eerste kop is nog heter, wat de smaakbeleving positief beïnvloedt. Daarnaast is de grootte van een kop koffie en daardoor de sterkte handmatig te bepalen, zodat iedereen op elk moment van de dag een persoonlijke koffie kan zetten.

Conclusie
Wat ik tijdens de presentatie heb geproefd, aangevuld met de uitleg die ik erbij kreeg, brengt mij tot de conclusie dat de kwaliteit en smaak van Senseo koffie er binnenkort zeker op vooruit gaat. Het is geen nieuwe revolutie, maar een keuze voor back-to-basics die het product ten goede komt en de levensduur van Senseo zeker zal verlengen. Of het ook klanten die Senseo de rug toe hebben gekeerd terug gaat winnen blijft nog even een vraag. De prijs/kwaliteit verhouding is met deze vernieuwing in ieder geval een stuk beter in balans gekomen en daarmee een serieuze kandidaat voor koffiedrinkers die van gemak en een constante, voorspelbare kwaliteit en smaak houden.

5 responses to Wordt Senseo voor jou een comeback kid?

 1. gerrit

  Ik gebruik al jaren DE dark roast senseo pads. sinds kort vervangen door “strong” echter de smaak is anders (te slap). Naar DE gemaild, maar krijg geen reactie. Ik ga nu op zoek naar een ander merk.

   • gerrit

    dat zou de vervanging van extra dark roast zijn, staat wel op mijn lijstje om te proberen (even een kleine verpakking spotten :-)

   • Gerrit

    Ik heb extra strong geprobeerd. die is in elk geval iets beter dan de strong maar heeft nog steeds de smaak van dark roast niet. Voor mij niet de vervanger van dark roast.

 2. D. de Vries

  Ik zag net de tv-reclame en vroeg me af:
  Wat is precies de betekenis van “Gewaardeerd met een 8,8″?

  Wie zijn die 1000 consumenten? Als het namelijk de consumenten zijn die deze pads kopen is de kans groot dat ze het ook goed waarderen, anders zouden ze het niet kopen.
  Als het een steekproef van 1000 personen (niet perse Senseo-drinkers) die bv. verschillende soorten koffie (ook niet-senseo) konden proeven, vergelijken en dan een punt geven (bv), dan is het punt een stuk betekenisvoller.

  Eigenlijk is mijn vraag dus of puur en alleen mensen die Senseo drinken gevraagd zijn, want dan is die 8,8 niet zo interessant of dat er ook andere mensen gevraagd zijn, want dan is er wellicht meer waarde te hechten aan dit cijfer. Of zie ik dit verkeerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s