Op de koffie bij Douwe Egberts

Douwe Egberts / Philips eventAls hobby-koffie-blogger vindt ik het nog altijd bijzonder dat ik opgemerkt wordt door ‘de grote jongens’. Dit keer maar liefst door twee tegelijk want in mijn inbox trof ik een uitnodiging van Douwe Egberts en Philips samen. Ze hadden belangrijk nieuws en iets over zintuigen op scherp zetten en als klap op de vuurpijl was de locatie de fabriek/branderij van Douwe Egberts in Utrecht. Daar kon ik geen nee tegen zeggen, dus een vrije dag opgenomen en afgelopen donderdagochtend op naar Utrecht.

Daar werd ik hartelijk ontvangen door mijn contactpersonen van Philips en Douwe Egberts in, naar ik begreep, het eerste gebouw waar DE in Utrecht ooit is begonnen. Dit is verbouwd tot heel mooi ontvangst- en voorlichtingscentrum, compleet met koffiecafé. De ideale plek om het grote nieuws aan te horen. Maar dat hielden ze nog even geheim.

Food trendwatcher
Na een officieel welkom door de manager communicatie van DE werd het woord gegeven aan Hans Steenbergen, food trendwatcher van beroep. Hans vertelde over de puur en eerlijk trend in food, maar trok dat ook door naar apps om onze eigen gezondheid te meten en de gevolgen die dat op ons eetgedrag zal gaan hebben. Bovendien tipte hij de cold crew trend in koffieland ook nog even aan.

Blind proeven
Na de leuke presentatie van Hans werden we door de Masterblender van Douwe Egberts, Andre Hoinkis, meegenomen naar een aparte ruimte om blind te proeven. Wat we gingen proeven wisten we nog steeds niet, behalve dat het koffie zou zijn. Na een korte uitleg over wat koffie eigenlijk is, werden we in drie groepjes opgesplitst en elk groepje kreeg een andere koffie te proeven. De koffie in mijn groep was licht van kleur en vrij mild van smaak. De andere groepen hadden ieder steeds weer een iets sterkere koffie. Na nog wat uitleg over smaak werd eindelijk onthult wat we geproefd hadden en de rede voor de bijeenkomst. Het was…Senseo!

Opnieuw uitgevonden
In een volgende blog vertel ik je alles over de nieuwe senseo, maar waar het in het kort op neerkomt is dat Douwe Egberts en Philips het opnieuw gaan lanceren. Ze hebben het eigenlijk opnieuw uitgevonden. De originele machine komt in verbeterde vorm terug en de koffie in de pads van Senseo is sterk verbeterd en komt in een lijn van mild tot extra sterk in de schappen van je lokale supermarkt te liggen.

Rondleiding
Aansluitend aan de onthulling van de nieuwe Senseo en het nieuwe/oude apparaat werden we nog getrakteerd op een rondleiding door de fabriek van Douwe Egberts. Gehuld in speciale jassen, haarnetjes, veiligheidshelmen en overschoenen gingen we onder begeleiding van een van de enthousiaste medewerkers van DE de fabriek in. Nu begrijp ik die heerlijke koffiegeur die je op de snelweg altijd al ruikt nog beter. De koffiebonen worden namelijk afgeblust met water en de stoom die daar vanaf komt gaat zo de schoorsteen uit. Ook goed om te weten, tussen het malen van de bonen en het verpakken zit altijd minder dan een uur. Dat vind ik knap bij zulke hoeveelheden.

Schermafbeelding 2015-02-21 om 19.52.25

Bedankt
Na afloop was er natuurlijk tijd voor vragen en meer Senseo-koffie. Ik dank Douwe Egberts en Philips voor de super leuke ochtend. Erg leuk om eens bij ‘s lands grootste koffiemerk in de ‘keuken’ te mogen kijken en het enthousiasme van de medewerkers van beide merken weer eens te ervaren.

Zoals gezegd, in mijn volgende blog meer over de vernieuwde, of moet ik zeggen ‘Back to basics’, Senseo.

2 responses to Op de koffie bij Douwe Egberts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s