Edias Coffee neemt afscheid met het aroma van Jasmijn en Lemongrass

2015-01-31 13.26.05Op 24 mei 2014 ontving ik de eerste koffie van Edias Coffee, ik schreef toen over de start van een ontdekkingsreis. Deze maand maakten de mensen van Edias Coffee bekend dat ze een nieuwe samenwerking zijn aangegaan en verder gaan onder de nieuwe naam Inspire at home. Meer daarover in een volgende blog, nu nemen we eerst in stijl afscheid met een bijzondere koffie uit Panama.

Wat Edias zeker waar heeft gemaakt in het afgelopen jaar is dat ontdekken van nieuwe koffies van over de hele wereld. En ook hun laatste had weer een verrassing voor me in petto. Het aroma van lemongrass. Hebben we het hier over een woksaus of over koffie?! Koffie natuurlijk, maar ik had nooit verwacht de term lemongrass in verband te brengen met de geur van koffie. Toch klopt het als je het aroma opsnuift. Er zit dat fris-zure van lemongrass in. Daarnaast is de koffie bloemig, vandaar de jasmijn, en zacht van smaak.

Veel fruitige koffies zijn ook zuur, hebben een hoge aciditeit, en daar hou ik niet van. Bij deze Panamees is het echt fruitig zonder vervelend zuur te worden. Eerder fris in de nasmaak. Een aangename verrassing, want ik was bij de smaakbeschrijving nou niet meteen enthousiast. Zo zie je maar weer, toch maar even proeven voordat je oordeelt. Mede dankzij Edias Coffee is mijn koffiesmaak verder ontwikkeld, mijn dank daarvoor. Op naar het nieuwe avontuur en nieuwe koffies met Inspire at home!

Respond to Edias Coffee neemt afscheid met het aroma van Jasmijn en Lemongrass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s