5 vragen aan: Marjolein Spaans over de Flej

Schermafbeelding 2015-01-11 om 19.49.53Op 4 januari kreeg ik een mailtje van Marjolein Spaans. Tot dat moment had ik nog nooit van haar gehoord en al helemaal niet van een Flej… In haar enthousiaste mailtje legde ze uit wat dat was en toen werd ook duidelijk waarom ze mij mailde. Nu deelt ze het in de rubriek ‘5 vragen aan…’ ook met jou. En ja, het wordt je vanzelf duidelijk waarom.

1. Wil je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Marjolein Spaans ik ben 34 jaar oud en kom uit Den Haag. Daar werk ik in boekhandel Paagman bij het Kicking horse cafe en heb ik mijn passie voor koffie ontwikkeld. In mijn vrije tijd reis ik graag met mijn man de wereld over op zoek naar mooie (surf)plekken.

2. Wat is een Flej?
Flej is een complete koffie beker met een alles in 1 zetsysteem, zodat je zelfs op de meest afgelegen plekken kunt genieten van een verse filter koffie. Voor het gemak is de beker uitgevoerd met een zelfroerend systeem aan de onderkant van de beker, genieten van verse koffie zonder vervuilende restproducten.

In het Engels wordt de uitgang van het woord fled-ling ook gebruikt voor iets nieuws. Bijvoorbeeld een jonge vogel die uitvliegt, of iets/iemand die iets nieuws begint, een nieuwkomer.

3. Hoe kwam je dit product op het spoor en wat is de ontstaansgeschiedenis?
Ik heb Flej vorig jaar voor het eerst gezien tijdens mijn reis in Zuid Afrika, ik voelde meteen een klik met het product en de eigenaar. Flej is een aantal jaar geleden ontwikkeld door Creighton Schlebach een Zuid Afrikaanse avonturier en koffie liefhebber. Tijdens en 5 maanden lange tocht op de Congo rivier heeft hij Flej als complete oplossing bedacht tegen het meezeulen van veel spullen om een verse koffie te kunnen drinken.Schermafbeelding 2015-01-11 om 19.50.244. Wat zijn je plannen met de Flej?
Ik wil Flej graag delen met avontuurlijke mensen die een verse koffie kunnen waarderen onderweg. De beker kan ook prima dienst doen voor je meeneem koffie, wel zo duurzaam.

5. Hoe drink je zelf je koffie?
Zelf kan ik een cappuccino waarderen en natuurlijk een goede filterkoffie.

Heb je belangstelling voor de Flej? Meer informatie vind je op de internationale website en voor mogelijkheden in Nederland kun je rechtstreeks contact opnemen met Marjolein Spaans.

Respond to 5 vragen aan: Marjolein Spaans over de Flej

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s