Geproefd: Capriccio espresso van Nespresso

Capriccio coverEen paar weken geleden ging er een zucht van teleurstelling over de afdeling van het kantoor waar ik werk, het door de baas gedoneerde Nespresso-apparaat had de geest gegeven. We waren weer overgeleverd aan het goedje dat uit de standaard koffieautomaat komt. Als koffieliefhebber wierp ik me op om een ander apparaat te vinden voor niet teveel geld. Dan is het even wachten op een goede aanbieding en…dat duurde me te lang, dus heb ik mijn eigen Nespresso-apparaat naar de kantoorkeuken verhuist en meteen een bestelling voor cupjes bij de Nespresso-shop gedaan. Een daarvan was de Capriccio.

Pittig bakkie
De Capriccio is een espresso met de nadruk op graantonen in de smaak. Opvallend is het vleugje Robusta is deze melange en die proef je. De eigenschap van Robusta koffiebonen is dat de smaak sterker en bitterder is dan de zachtere Arabica. De Capriccio levert dan ook een pittig bakkie op. Een collega vertelde me dat zij deze graag gebruikt in een cappuccino of latte en dat begrijp ik goed, want dan is dat beetje extra van de Robusta welkom om wat meer smaak tussen de melk over te houden. Puur vind ik ‘m niet vies, maar wel een beetje heftig.Capriccio verpakking

Respond to Geproefd: Capriccio espresso van Nespresso

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s