5 vragen aan… Mike Slagboom van Bluecup.nl

BlueCupCoverHartelijk welkom bij de tweede editie van onze rubriek ‘5 vragen aan…’ waarin dit keer Mike Slagboom van het nieuwe koffie-initiatief Bluecup.nl zichzelf en zijn product aan ons voorstelt. Dat product, vooral interessant voor gebruikers van Nespressomachines, kan overigens nog wat steun gebruiken via Kickstarter. Dussss…Bluecup logo1. Wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Mike Slagboom , 43 jaar, wonende in Mijdrecht. Ik ben zelfstandig accountant in Mijdrecht. Het afgelopen jaar heb ik met mijn broer Lars, mijn vader Hans en mijn neef Daan naast mijn werk op zondag gewerkt aan de ontwikkeling van een alternatief voor de Nespresso cup. Met deze cup, genaamd Bluecup®, willen we een nieuwe, eigenwijze manier van nespresso drinken introduceren, die ook nog zeer duurzaam en goedkoper is.

2. Kun je kort uitleggen wat Bluecup is en hoe het idee is ontstaan?
Bluecup bestaat uit een cup, deksel en een creator waarmee je in een handomdraai je eigen cups maakt, die geschikt zijn voor je Nespressomachine. Met Bluecup is het mogelijk je eigen kop koffie te creëren en de cup is 100x opnieuw te gebruiken!
Bluecup CreatorHet idee is ontstaan doordat ik graag wilde kijken of ik mijn eigen Nespressocup zou kunnen maken met mijn eigen koffie. Vervolgens heb ik het idee gedeeld met mijn familie en met elkaar hebben we het product ontwikkeld en getest met zeer goed resultaat. Met je eigen esppresso koffievoorkeur maak je een verbluffende kop koffie.

3. Een van de succesfactoren van Nespresso is juist het kant-en-klaar gemak van de cupjes, schiet je daar met dit concept niet aan voorbij?
Dat is een terechte vraag. Toch ervaren wij dat bijna iedereen wel eens andere cups geprobeerd heeft dan die van Nespresso. Met andere woorden, veel Nespresso drinkers staan open voor andere cups. Maar veel gehoorde nadelen van de voorgevulde cups zijn de grote hoeveelheid afval, de hoge prijs en/of de niet lekkere smaak van de koffie. Met Bluecup denken we hierop een antwoord te hebben. Met Bluecup kan je je eigen koffie gebruiken, creëer je veel minder afval omdat je alleen de deksel en het koffiedik weggooit en dat met een prijs die zeer concurrerend is.

4. Wat voor koffie adviseer je: gemalen of zelf malen, espresso of voor filter gebrand, hoe fijn moet de maalgraad zijn?
Goede espresso koffie is ideaal voor Bluecup, maalgraad mag alleen niet te fijn zijn aangezien de Nespressomachine hiervoor niet geschikt is. Wij zullen aan de klanten een advies geven voor de maalgraad van de koffie en tevens zullen we aangeven welke espresso koffies werken in Bluecup. Zelf maal ik mijn koffie en gebruik ik op dit moment een koffie van de koffiezaak Prinselijkproeven en een koffie van Smit & Dorlas om vervolgens middels het gebruik van Bluecup te genieten van mijn ‘Nespresso’.

5. Hoe drink je zelf je koffie?
Ik ben fan van het Nespressosysteem dat mijn espresso maakt onder een druk van 19 bar. Ik drink graag mijn espresso koffie zwart.

6. Waar is de Bluecup te koop?
(Hier smokkelt Mike een extra vraag de rubriek in, maar vooruit…omdat hij zo enthousiast is over zijn product.)
Op dit moment is Bluecup alleen nog te verkrijgen via Kickstarter, hier zijn we een project gestart om de eerste productierun te financieren.

One response to 5 vragen aan… Mike Slagboom van Bluecup.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s