Geproefd: Steenhouwers Blend van Het Koffiegenootschap

Schermafbeelding 2014-08-23 om 17.03.50Als je je koffie Steenhouwers Blend noemt, dan roep je automatisch het beeld van stoere mannen en vrouwen met houwelen en beitels op. Dat moet dus wel een straf bakkie koffie opleveren. Nou, dat klopt. Deze aangename kennismaking met de koffie van Het Koffiegenootschap beloofd veel voor de toekomst van deze koffiestart-up.

Het Koffiegenootschap heeft als missie ‘het voor iedereen die dat wil mogelijk maken om te genieten van een zo goed mogelijk bereide specialty koffie’, zo staat te lezen in de brief die bij de twee koffies die ik van dit nieuwe initiatief mocht ontvangen. Je begrijpt dat ik als koffieliefhebber deze missie een warm hart toedraag. In het proefpakket dat ik mocht ontvangen, dank daarvoor overigens, zaten twee zakjes koffie: Steenhouwers Blend en Grootmeesters Blend. Vandaag bespreek ik de eerste.

Robusta?!
Allereerst de samenstelling. De Steenhouwers Blend bestaat uit bonen uit BraziliĆ«, Guatemala en Uganda. Uit het laatste land komt in dit geval het kleine percentage robusta bonen. Deze soort wordt vaak gezien als slechter dan arabica, maar ze kunnen in een blend wel zorgen voor wat extra pit. Dan de koffie zelf. De bonen zijn medium-dark gebrand. De espresso ruikt pittig op een prettige manier en er ligt een mooi cremalaagje op. De smaak is wat scherper dan een pure arabica, maar is niet bitter. Het mondgevoel is prettig en licht romig. Ik heb het zelf niet getest, maar ik verwacht dat de smaak van deze koffie ook met melk goed overeind blijft. Tot slot hou je er een prettige nasmaak aan over die je doet verlangen naar nog een kopje.Schermafbeelding 2014-08-23 om 17.32.01Wat mij betreft een uitstekende kennismaking met koffie van Het Koffiegenootschap en ik ben nu al benieuwd naar hun Grootmeesters Blend, daar kom ik een andere keer op terug. Ter afsluiting citeer ik graag de slotzin uit hun brief: “Wordt ook een koffiegenoot!”.Schermafbeelding 2014-08-23 om 17.29.39

About these ads

One response to Geproefd: Steenhouwers Blend van Het Koffiegenootschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s