Geproefd: Colombia Los Guayabos via Edias Coffee

IMG_2101Ik ga iets geks zeggen: “Donkers SinasSnippers”. Dat was het eerste dat in me opkwam toen ik de Colombia Los Guayabos, gezet als filterkoffie, proefde. Natuurlijk was het niet zo sinaasappelig als dat chocolaatje, maar toch had de smaak daar wel iets van. Iets van het frisse fruit en van pure chocolade. Een aangename verrassing mag ik wel zeggen, want als espresso is deze koffieboon goed voor een stevige shot waar ik geen fruit in terug proef.
Helemaal verrast zou ik niet moeten zijn aangezien de mensen van Edias Coffee al ongeveer op de verpakking hadden gezet: “Sinaasappeltje met afdronk van pure chocolade”. Toch had ik deze smaak niet zo verwacht. De espresso was heel anders, daar is de beschrijving op de site van Edias beter op van toepassing. “Ten opzichte van onze vorige koffie heeft deze een veel vollere en stevige body zonder dat de koffie uit balans is”. De eerste slok van de espresso kwam echt stevig binnen, niet onaangenaam, maar die vollere body was duidelijk aanwezig. Nu hou ik daar wel van, maar ik zou dit geen espresso voor elk moment van de dag willen noemen. Zit je even in een dipje of voel je jezelf wat flauw, dan is dit een meer dan prettige pick-me-up.

De filter voel minder zwaar aan, maar ook daar komt de volle body goed over. En in tegenstelling tot mijn gebruikelijke voorkeur voor een espresso, raad ik deze Los Guayabos uit Colombia aan als filter. De sinaasappel fruittoon komt veel beter tot zijn recht en ook de pure chocolade nasmaak proef ik in deze vorm beter.
IMG_2102Meer over deze koffie op het blog van Edias Coffee.

About these ads

Respond to Geproefd: Colombia Los Guayabos via Edias Coffee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s