Edias Coffee: De koffie ontdekkingsreis is begonnen

Een paar maanden geleden ontmoette ik bij toeval Robin en Chantal, de mensen achter Edias Coffee. We waren allemaal afgekomen op een espresso tasting bij Amsterdam Coffee Roasters en kwamen daar aan de praat. Ze vertelde me over hun plan om koffie via een abonnement te gaan verkopen, iedere maand een andere koffie. Unieke haakje is de ontdekkingsreis die je via de koffie meeneemt over de hele (koffie)wereld. Gisteren viel de eerst koffie in mijn brievenbus, de reis is dus begonnen.

De naam
Edias is de afkorting van “Every Day Is A Saturday”. Op de website van Edias Coffee staat een verdere uitleg te lezen: “Wanneer je op vakantie bent heb je vast ook dat gevoel dat iedere dag aanvoelt als een zaterdag. Dat gevoel willen we je thuis ook geven, daarom stellen we iedere maand een ander koffieland aan je voor. Neem tijd om je koffie te zetten, sluit je ogen, en ga op ontdekkingsreis”.

Abonnement
Behalve een abonnement afsluiten biedt de website van Edias Coffee meer. Zo lees je er alles over de koffie’s, branden en zetmethodes. Wat die abonnementen betreft, je kunt kiezen uit drie hoeveelheden van de door Edias geselecteerde koffie. 250 gram voor iedere dag een bakkie, 500 gram voor samen iedere dag en 1000 gram voor de echte koffiefanaat. De prijzen lopen uiteen van 8,95 voor 250 gram tot 28,50 voor de fanaat.

Eerste koffie
Het pakje dat ik gisteren in de brievenbus trof bevat Guatemala Lampocoy en komt van koffieboer Don Juan Galdamez. Ja, de koffie is helemaal te herleiden naar de boer. Mooi! Volgens de smaak heeft deze koffie “een volle body met een klein fruitig tintje. De koffie heeft een zoet aroma van karamel, noten en chocolade”. Binnenkort vertel ik je of ik me hierin kan vinden, maar dan moet ik de koffie eerst zelf uitgebreid hebben geproefd uiteraard.

IMG_1678

Het idee achter Edias Coffee spreekt me erg aan en het enthousiasme waarmee het gebracht wordt draagt daar sterk aan bij. Dus vind je het leuk om nieuwe koffie’s te ontdekken, maar heb je geen zin of tijd om zelf op ontdekkingsreis te gaan? Probeer dan een abonnement bij Edias Coffee en de koffiereis komt vanzelf naar jou toe.

2 responses to Edias Coffee: De koffie ontdekkingsreis is begonnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s